A C T I V I T E I T E N    (wat er allemaal komen gaat)

Waanzinnig mooi project en expositie,

ONLIVE2 SOCIETY bij Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn. Van 31 maart t/m 04 mei

ONLIVE = ONLINE = LIVE = ONLIVE

Onze thema's van ONLIVE 2 SOCIETY dit jaar zijn:

- Inclusieve samenleving

- Eenzaamheid

- Polarisatie in de samenleving

- Milieuvervuiling


Cross-over improvisatieweekend, vrijdag 31 maart 19:30 – 21:30

Spectaculaire opening met:

Fire/led flow artist Eva van den Oever, kunstenaar Remon Baan en pianist/componist Bo de Myttenaere.

Zaterdag 01 april, van 11:00 – 21:00

Live werken van kunstenaars uit o.a. Berlijn, Madrid, Terneuzen, Zaandam, Hilversum, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Rotterdam, Leerdam en Utrecht. Deze kunstenaars, muzikanten, dansers, spoken-word artiesten zullen dit weekend live creëren en improviseren. Muziek o.a. van Naomi Snell, bekend van o.a. de beste singer songwriter van Nederland.

Zaterdagavond 01 april van 20:00 – 21:00

Is het de internationale theatergroep Masakr Elsinor, allen uit Tsjechië en Madrid, die een unieke voorstelling neerzetten, zie hieronder.

Zondag 02 april, 12:00 – 17:00

Komt de groep artiesten opnieuw bij elkaar om te creëren en improviseren. Op deze dag zal ook het kwartet van Thailo van Ree met heerlijke Bossa Nova muziekstijl de galerie laten swingen.


THEATERVOORSTELLING DOOR MASAKR ELSINOR

Uiterst bijzonder is de theatervoorstelling van Masakr Elsinor met een internationale cast bestaande uit acteurs en kunstenaars vanuit Tsjechië en Madrid, waaronder Joan Quintas een kunstenaar die ook exposeert. Op zaterdagavond 1 april brengen zij een indrukwekkende voorstelling tot leven. Vanuit poëzie en op non-verbale wijze brengen zij een voorstelling tot leven door het creëren van een live schilderij gecombineerd met muzikale improvisatie en een theatraal verhaal. Het tekstgedeelte van het Book of Poisons is gebaseerd op de gedichten van Antonio Gamoneda, de gedichten en teksten van Václav Havel en het kunstwerk van de in de inleiding genoemde Catalaanse schilder, Antoni Tàpies. Door specifieke verhalen en werken onthult de voorstelling echter veel algemenere overwegingen. Overwegingen, die gericht zijn op de samenleving en haar vermogen om te bezwijken voor primitieve besmettingen van angst en haat. • Hoe verhouden wij ons door opvoeding, leefomgeving, educatie ons tot onze medemens? • Laten we ons beïnvloeden en zijn we bewust van onze omgeving? • Durven wij onderscheidend te zijn zonder oordelen en veroordelen?

Deze theatervoorstelling is de basis voor ons ONLIVE2 expositie en het ONLIVE2 cross-over improvisatie weekend.


Hieronder een impressie van de theatervoorstelling.

Ann van Wingerden

Patrice Domenique Troost

Saskia Vergunst

@onlive_alphenaandenrijn

https://www.instagram.com/onlive_alphenaandenrijn/


A C T I V I T E I T E N    (wat u heeft gemist)


24 feb 2023

opening expositie 62

19 jan 2023 

opening expositie 61

20 dec 2022

- Muziek Uitvoering -

Het ensemble JB, waarvan Ben Verweij deel uitmaakt, speelde op 20 december in de galerie tussen 13 en 15 uur. Het ensemble bestaat uit 14 personen en zij maken muziek van Klassiek tot Jazz. De dirigent is Daniëlle Klootwijk. Muziek instrumenten zijn: viool, cello, dwarsfluit , gitaar, piano, saxofoon, klarinet en contrabas.

16 dec 2022   

- Opening expo 60 -

Deze expositie werd officieel geopend op vrijdagavond 16 december vanaf 19.00 uur door wethouder Anouk Noordermeer. De muzikale bijdrage werd geleverd door het pianoduo Elfferich. Voor deze opening zijn ook de raadsleden uitgenodigd. Tijdens de opening word er live werk gemaakt en stadsdichter Lars Ferweda leverde een bijdrage.


Art-shop


We willen de deelnemers van Sta-Art de gelegenheid geven kleine kunstwerkjes, tot € 75, te koop aan te bieden. Deelname is gratis, ook geen commissie.

Als je mee wilt doen, geef dat even door aan: [email protected] of aan: [email protected]