A C T I V I T E I T E N

DEMO-WORKSHOP SCHILDERCLUB

Op 24 september tussen 12:00 en 15:00 uur worden er demo-workshops gegeven door Ton Hendriks in de Galerie van Sta-Art. Opening 'DE HOORN DES TIJDS': 1996 - 2021

Op 1 oktober wordt tussen 17:00 - 19:00, locatie Poppodium Max - Olympiaweg 2a


Op 1 oktober wordt tussen 17:00 - 19:00 geopend door kunstenaar Frits Garenfeld en wethouder van cultuur Erik van Zuylen.

De Hoorn des tijds werd in 1996 gevuld door jongeren met allerhande voorwerpen en teksten. Vervolgens werd de Hoorn afgesloten en met notariële akte officieel vastgelegd dat deze 25 jaar later, in 2021, geopend wordt. Iedereen die 25 jaar geleden iets in de Hoorn heeft in gelegd wordt uitgenodigd om dit officiële moment bij te wonen.
De voorwerpen (of de restanten daarvan) worden tentoongesteld
in een expositie van 7 oktober - 7 november in de Bibliotheek Rijn & Venen.BOSKOOPSE KUNSTWEKEN EN WEDSTRIJDTENTOONSTELLING

Van 1 tot en met 16 oktober stellen Boskoopse winkeliers hun etalages open voor kunstwerken van wedstrijddeelnemers.


In 2019 was de 45ste editie van de wedstrijdtentoonstelling “Creatief Boskoop”. Na sluiting van de oude expo-locatie aan de Babsloot en een Coronajaar verder pakt Boskoop Creatief het organiseren van een wedstrijdtentoonstelling weer op. Aangepast aan de nieuwe omstandigheden en met oog voor een nog breder publiek dit jaar volgens een nieuwe formule. Lees meer

Van 1 tot en met 16 oktober stellen Boskoopse winkeliers hun etalages open voor kunstwerken van wedstrijddeelnemers. Bezoekers kunnen op hun gemak alle winkel- en etalage-locaties bezoeken en de werken bewonderen. Op favoriete kunstwerken kan gestemd worden via het stembiljet/routeoverzicht. De stembussen sluiten op vrijdagavond 15 oktober. Uitslag van de¬ publieksprijs volgt dan op zaterdag 16 oktober.


KUNSROUTE DE SCHONE VAN BOSKOOP 2021 Kunst- en Muziekroute 

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 van 12.00 tot 17.00 uur


Afgelopen jaren organiseerden we op een vaste plek in Boskoop een tentoonstelling waarbij de kunstenaars hun werk laten zien. Deze plek was tevens het centrale informatiepunt van de Atelierroute. Weekend van 2 en 3 oktober 2021. De route voert langs mooie ateliers, tuinen, winkels en horeca waar je kunst kan bekijken en hier en daar naar muziek kan luisteren. De startlocatie is het raadHuis.


KUNSTIGE WANDELING:
Op 12 oktober 13:30 uur (Start vóór het gemeentehuis)

Het Gilde organiseert een wandeling langs Kunstige werken in het centrum van Alphen aan den Rijn. We wandelen door het stadshart en staan letterlijk en figuurlijk stil bij, minstens 16 heel verschillende kunstige werken. Aan het eind van de wandeling brengen wij een bezoek aan de galerie waar u een gratis kopje koffie/thee krijgt. Er zal ook een exposerende kunstenaar aanwezig zijn om haar/zijn werk toe te lichten. Uiteraard kunt u ook nog even rondkijken in de galerie.
De wandeling start vóór het gemeentehuis in het burgemeester Visserpark en eindigt bij galerie STA-ART in de Aarhof. De wandeling duurt ca 1 uur exclusief het bezoek aan de galerie.

Kosten: € 2,50 per volwassene en € 1,25 voor kinderen t/m 12 jaar.


Aanmelden bij coördinator Ton Dalman, telefoon: 06 21 612 338 of mailen naar: [email protected]
Jubileum Expositie & Nieuwjaarsborrel
De feestelijke opening van de 50e expositie in de Aarhof en de nieuwjaarsborrel is vooralsnog gepland op vrijdag 7 januari vanaf 19.30 u.